Кабмін ухвалив низку рішень для посилення економічної стійкості

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 30
Ви зараз переглядаєте Кабмін ухвалив низку рішень для посилення економічної стійкості

Кабінет Міністрів України на засіданні 26 квітня затвердив порядок використання коштів за програмою підтримки інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями.

Про це говориться у повідомленні Урядового порталу. 

«Умови прозорі та зрозумілі. Інвестори, які реалізовують проєкт на суму від €12 млн і тривалістю до 5 років,  отримують максимальне сприяння від держави. Підтримка у вигляді супроводу, податкові та митні пільги, компенсацію витрат за збудовану інженерно-транспортну інфраструктуру або підключення до мереж. На ці компенсації та підтримку в бюджеті вже передбачено 3 млрд грн», — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Крім того, уряд вніс зміни до статуту Експортно-кредитного агентства України, що дозволить страхувати нові інвестиції від ризиків війни. Це стосується як іноземних інвестицій, так і українських компаній, які будуть вкладати кошти в українську економіку та розвивати експорт.

«2023 року іноземні інвестиції склали $4,3 млрд, з яких $3,2 млрд — це реінвестиції. Цей обсяг уже перевищує деякі довоєнні роки, але цього поки недостатньо для швидкого відновлення економіки. Тому запускаємо нові інструменти підтримки, покращуємо бізнес-клімат, продовжуємо розвивати програму «Зроблено в Україні», — відзначив прем’єр-міністр.

Серед іншого, уряд ухвалив документ, яким збільшує вдвічі суму мікрогрантів для започаткування власної справи у Харкові та Харківській області.

«Відтепер сума таких грантів складатиме до пів мільйона гривень для одного громадянина, який вирішить започаткувати свій мікро- або малий бізнес», — зауважив Денис Шмигаль.

Джерело:
Agroportal.ua

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь