Уряд України ухвалив низку рішень для посилення економічної стійкості

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 31

Уряд України на засіданні 26 квітня затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення державної підтримки реалізації інвестиційних проектів зі значними інвестиціями (на суму понад 12 млн євро). Про це повідомив департамент комунікацій КМУ.

«Умови прозорі та зрозумілі. Інвестори, які реалізовують проект на суму від 12 млн євро і тривалістю до 5 років,  отримують максимальне сприяння від держави. Підтримка у вигляді супроводу, податкові та митні пільги, компенсацію витрат за збудовану інженерно-транспортну інфраструктуру або підключення до мереж. На ці компенсації та підтримку в бюджеті вже передбачено 3 млрд грн», — заявив під час засідання прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Крім того, Уряд вніс зміни до статуту Експортно-кредитного агентства України, що дозволить страхувати нові інвестиції від ризиків війни. Це стосується як іноземних інвестицій, так і українських компаній, які будуть вкладати кошти в українську економіку та розвивати експорт.

«У 2023 р. іноземні інвестиції склали $4,3 млрд, з яких $3,2 млрд — це реінвестиції. Цей об’єм уже перевищує деякі довоєнні роки, але цього поки недостатньо для швидкого відновлення економіки. Тому запускаємо нові інструменти підтримки, покращуємо бізнес-клімат, продовжуємо розвивати програму «Зроблено в Україні», — зазначив Д.Шмигаль.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь