Уряд України призупинив експорт цукру до ЄС

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 31

Уряд України обмежив постачання до Європейського Союзу цукру, а також м’яса птиці. Таке рішення було ухвалено на засіданні КМУ 30 травня, повідомив у своєму Telegram каналі представник уряду в Верховній Раді України Тарас Мельничук.

«З метою дотримання умов експорту окремих товарів на митну територію держав – членів ЄС у межах дії тимчасових заходів лібералізації торгівлі, що застосовуються до української продукції відповідно до Угоди про асоціацію, внесено зміни до постанови КМУ «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2024 рік» (№1402 від 27.12.2023)», – написав він.

Зокрема, вищевказану постанову доповнено додатком «Обсяги квот товарів, експорт яких до держав – членів Європейського Союзу підлягає ліцензуванню», до якого включено окремі сільськогосподарські товари (цукор, мʼясо та їстівні субпродукти свійської птиці та мʼясо індиків та їстівні субпродукти індиків).

При цьому при експорті цукру до ЄС встановлено квоту у розмірі 0 тонн.

Нагадаємо, в середині травня з проханням про термінове встановлення нульової квоти на експорт цукру до ЄС на 2024 р. до уряду звернулася Національна асоціація цукровиків України «Укрцукор».

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь