В Україні розробляють законопроєкт щодо зменшення акцизів на пальне для потреб АПК

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 31
Ви зараз переглядаєте В Україні розробляють законопроєкт щодо зменшення акцизів на пальне для потреб АПК

Про це повідомила Всеукраїнська аграрна Рада, експерти якої увійдуть до складу цієї групи.

«Разом із депутатами, представниками уряду, податковою, іншими експертами та аграріями працюватимемо над правовими механізмами застосування знижувального коефіцієнта на рівні 0,5 до ставок акцизного податку на важкі дистиляти, призначені для використання сільськогосподарськими виробниками», – йдеться у повідомленні.

Планується, що протягом наступних трьох місяців робоча група має підготувати відповідний законопроєкт та подати його на розгляд ВРУ.

У ВАР нагадали, що минулого тижня парламент України прийняв у цілому урядовий законопроєкт №11256-2-2, яким до кінця 2028 р. збільшується акциз на пальне зі 139 до 330 євро за тисячу літрів.

«Всеукраїнська аграрна рада наголошувала, що цей закон несправедливий по відношенню до українських аграріїв, адже сільгосптехніка не їздить дорогами загального користування, для яких збільшується цей акциз. Більше того, вже сьогодні українські аграрії сплачують удвічі більший акциз на пальне, на відміну від їхніх європейських колег. Проте, розуміючи важливість імплантації європейського законодавства та підтримки фінансування армії, аграрії погоджуються сплачувати підвищені акцизи на пальне до закінчення війни. Але просять врахувати європейський досвід та впровадити справедливі підходи до оподаткування аграрного сектору акцизним податком. А саме – після закінчення війни зменшити ставку акцизу на 50%», – вказується в повідомленні.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь