Стан посівів кукурудзи та соняшнику в Молдові суттєво відрізняється залежно від регіону

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 27

Стан посівів кукурудзи та соняшнику у Молдові суттєво відрізняється залежно від регіону вирощування зазначених культур. Про це заявив державний секретар Міністерства сільського господарства та харчової промисловості РМ Василь Шарбан за підсумками робочого візиту до низки районів республіки, повідомляє NOI.md.

«За підсумками оцінок встановлено, що в центрально-східному регіоні країни стан посівів кукурудзи та соняшника сприятливіший у порівнянні зі станом на півдні країни. Ступінь ушкодження врожаю оцінюється від 20% до 40%, а в деяких випадках досягає 80%”, – йдеться у повідомленні.

При цьому, за висновками дослідників, відмінності у розвитку та плодоношенні посівів обумовлені низкою факторів, у т.ч. використовуваними сортами, застосовуваними технологіями обробітку, термінами посіву, дотриманням режиму обороту культур, а також надзвичайно високими температурами повітря останнім часом.

Важливим аспектом, наголошеним на ході візиту, стала необхідність вирощування вітчизняних гібридів кукурудзи, стійких до посухи, адаптованих до місцевих кліматичних умов. Ці гібриди з більш коротким вегетаційним періодом і меншим питомим споживанням води демонструють відповідні морфофізіологічні зміни, що дозволяють адаптуватися до умов навколишнього середовища.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь