Росія та Китай можуть перейти на бартерну торгівлю – ЗМІ

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 20

РФ та Китай можуть почати використовувати бартерні торгові схеми. Перші дві угоди, можливо, будуть укладені вже восени й стосуватимуться сільського господарства, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як зазначається, причиною цього є спроба обмежити використання банківських систем, які контролюють США. Інформацію щодо схем бартеру також підтвердив неназваний високопоставлений менеджер великого російського банку, втім деталі він не уточнював.

Якщо ж бартер між країнами розпочнеться, то це буде вперше за 30 років, оскільки від таких схем відмовилися через розвиток банківського сектору.

«Бартерна торгівля дозволить Москві та Пекіну обійти проблеми з оплатою, зменшить видимість західних регуляторів у їхніх двосторонніх транзакціях та обмежить валютний ризик», – пояснює Reuters.

Зазначається, що Китай та Росія вже мають історію бартерних угод. Як приклад, у 2019 р. КНР погодилася обміняти пальмову олію з Малайзії на суму майже $150 млн на будівельні послуги, природні ресурси, цивільне та оборонне обладнання.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь