Перспективи врожаю пшениці в РФ продовжують погіршуватися – експерти

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 18

Аналітики компанії СовЕкон провели чергове знижувальне коригування прогнозу виробництва російської пшениці, знизивши цю оцінку на 1,8 млн тонн, до 82,9 млн тонн.

«Урожай пшениці очікується значно нижчий, ніж 92,8 млн тонн роком раніше і 86,7 млн тонн у середньому за 5 років. Прогноз відображає низьку оцінку посівних площ Росстатом, а також зниження врожайності в низці регіонів», – пояснили експерти.

Як уточнюється, прогноз виробництва зернової в Центрі та на Півдні Росії був знижений на 0,7 млн тонн, до 17,5 млн тонн і 32,5 млн тонн відповідно, у Поволжі – на 0,5 млн тонн, до 18,3 млн тонн.

«У перших двох регіонах однією з причин перегляду прогнозу стала нижча врожайність, ніж очікували», — пояснили аналітики.

Так, оцінки врожайності в Центрі та на Півдні були знижені на 0,1 т/га, до 3,8 т/га та 3,7 т/га відповідно, на тлі посушливої ​​погоди в регіонах.

«Виробництво пшениці нижче середнього може призвести до скорочення експорту у 2024–2025, що може стати джерелом підтримки котирувань пшениці далі в сезоні», — додали аналітики.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь