Щороку перевитрати на корми у свинарстві становлять 8 млрд грн

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 33
Ви зараз переглядаєте Щороку перевитрати на корми у свинарстві становлять 8 млрд грн

На цьому наголосив у коментарі Агробізнесу сьогодні генеральний директор Центру підвищення ефективності у тваринництві Микола Бабенко.

За його словами, професійно питанням зниження витрат кормів у годівлі свиней опікується корпорація «Єврокорм». Так, вона стала найбільш інноваційною кормовою компанією в Україні. Програми годівлі з преміксами «Єврокорм» – це набір найбільш передових рішень у свинарстві.

«Уперше в Україні саме завдяки кормам корпорації “Єврокорм” досягнута вага свиней 140 кг у 6 місяців. Що таке додаткові 30 кг живої маси в шестимісячному віці свиней – це подвоєння прибутку на кожній вирощеній свині. Коли ціни на живих свиней високі – 70 грн/кг і більше, то про собівартість багато власників свинокомплексів забувають і згадують, як ціна зменшується до 50 грн/кг, а то й до 40 грн/кг», – зазначив він.

Проте пан Бабенко переконаний, що з корпорацією «Єврокорм» бізнес на свинях буде з прибутком навіть за ціни 40-50 грн/кг.

Корпорація «Єврокорм» уперше в Україні впровадила літні раціони для збереження приростів влітку, низькопротеїнові раціони для зниження аміаку в місцях утримання свиней і в населених пунктах, з якими межують свинокомплекси, – і це тільки частина кормової стратегії компанії.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь