Борошномели Індії закликають уряд вивільнити запаси пшениці через підвищення цін

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 21

Борошномельні підприємства Індії закликають уряд розпочати продаж пшениці із держзапасів, оскільки внутрішні ціни на пшеницю підвищились до найвищого рівня за останні 9 місяців і можуть продовжити підвищуватись під час сезону фестивалів, повідомляє Reuters.

Як зазначається, обсяги пропозиції пшениці на внутрішньому ринку Індії скорочуються і ситуація виглядає гіршою, ніж минулого року, оскільки уряд ще не почав вивільняти пшеницю з державних резервів і затримка призвела до подальшого підвищення цін на пшеницю. Так, ціни на пшеницю досягли 28 000 рупій (близько $334) за тонну проти 24 000 рупій за тонну у квітні.

Нагадаємо, що у 2023 р. уряд Індії почав продавати пшеницю із держзапасів у червні і по березень 2024 р. на внутрішній ринок було вивільнено рекордні 10 млн тонн. У 2024 р. розпочати продаж пшениці із держзапасів планувалось у липні, однак рішення було відкладено і подальших оновлень не озвучувалось. Станом на 1 серпня внутрішні запаси пшениці на державних складах країни оцінювались у 26,8 млн тонн, що на 4,4% менше рівня попереднього року.

До того ж деякі борошномели пропонують уряду скасувати чинний податок на імпорт пшениці в розмірі 40% для полегшення поставок зернової з Австралії та РФ.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь