Урожайність сої на півдні РФ більш ніж удвічі нижча за минулорічний

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 16

Урожайність сої за підсумками обмолоту 21% посівів олійної в Краснодарському краї РФ становила 9,5 ц/га проти 21,4 ц/га за аналогічний період 2023 р., повідомляє поле.рф з посиланням на дані аналітичного центру компанії RUSEED.

Як зазначили аналітики, у Центральному ФО, де зосереджено майже половину посівних площ сої, цього року склалися сприятливі погодні умови для одержання гарного врожаю олійної. За даними на 28 серпня, середня врожайність сої в ЦФО склала 16,6 ц/га, що на 18% вище, ніж на аналогічну дату роком раніше.

«Проте на півдні країни ситуація була іншою. Посуха, що охопила ці регіони, негативно позначилася на вегетації сої, і вона більшою мірою вплине на врожай, ніж заморозки в травні. Нестача вологи в критичні фази розвитку, такі як цвітіння та утворення стручків, призводить до зниження їхньої кількості, що безпосередньо впливає на врожайність», – уточнили експерти.

Проте, загалом аналітики RUSEED прогнозують рекордний урожай російської сої у 2024 р. — на рівні 7,35 млн тонн проти 6,8 млн тонн у 2023 р. завдяки зростанню посівних площ. За даними Росстату, збільшення посівних площ під соєю в поточному році становило понад 15%, до 4,3 млн га.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь