У вересні РФ експортує до 5,2 млн тонн пшениці – експерти

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 17

Експорт пшениці з РФ у вересні (з урахуванням постачання до країн ЄАЕС) може становити 5,1-5,2 млн тонн порівняно з 5,5 млн тонн, відвантаженими у вересні 2023 р. Такий прогноз озвучили експерти аналітичного центру АТ «Русагротранс», повідомляє Інтерфакс.

Як зазначили аналітики, прогноз на вересень знаходиться на рівні серпня поточного року, який оцінюється в 5,2 млн тонн. Причому серпнева оцінка була підвищена з 4,95 млн тонн на тлі більших обсягів відвантаження в глибоководних портах на півдні і незважаючи на припинення поставок до Казахстану через заборону ввезення в цьому напрямку, введену в серпні. У серпні 2023 р. відправки пшениці на зовнішні ринки були на рівні 5,4 млн тонн.

У центрі також повідомили, що експортні ціни на російську пшеницю (протеїн 12,5%) із постачанням у вересні збереглися на рівні минулого тижня – $216 за тонну (FOB). На думку аналітиків, на ціни впливає складна ситуація зі збиранням урожаю в Сибіру через безперервні дощі, особливо в Омській області. Ця ситуація призводить до втрат урожаю пшениці та погіршення якості зерна.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь