Індія не зможе відмовитися від імпорту олії з РФ – експерт

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 16

Підвищення ввізного мита на сиру та рафіновану олію в Індії чинитиме тиск на ринок, проте замістити поставки даної продукції з РФ буде неможливо. Таку думку висловила аналітик OleoScope Лілія Варигіна, повідомляє  поле.рф.

«На нашу думку, підвищення мит чинитиме тиск на ринок олії (соняшникової, соєвої та пальмової) в довгостроковій перспективі. Індія прагне знизити залежність від високих показників імпорту, а уряд країни раніше заявляв про те, що готовий не лише запровадити динамічну структуру мит, а й збільшити внутрішнє виробництво олійних, збільшивши посіви та їхню врожайність», — сказала експерт.

Також вона додала, що в Індії відсутнє внутрішнє виробництво соняшнику, а другий за обсягами постачальник олії на індійський ринок — Україна — зменшила відвантаження олії в серпні вдвічі.

«Тому найближчим часом замінити на ринку постачання з Росії буде неможливо. Основною причиною затребуваності нашої олії також залишається конкурентна ціна та пропоновані обсяги постачання», — вважає Л. Варигіна.

Також вона додала, що за 8 місяців 2024 р. Росія поставила до Індії 1,5 млн тонн олії, 1,3 млн тонн з яких – соняшникова. Порівняно з аналогічним періодом минулого року постачання збільшилось більш ніж удвічі.

Зазначимо, що Індія з 14 вересня підвищила імпортне мито на олію на 20 процентних пунктів.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь