Олег Оніщенко, менеджер з технічних і претензійних питань ІП «СЖС Україна», під час Trend & Hedge Club поділився аналітикою щодо якості пшениці, ячменю та ріпаку в сезоні 2024, пише Latifundist.com.
Основне:
- Цьогорічна якість пшениці в більшості відповідає минулорічній, але є незначне покращення окремих параметрів, зокрема натури, вмісту клейковини та сажкових зерен.
- Якість ячменю теж на рівні минулого року, однак збільшилася кількість невиповненого зерна і зменшився вміст білку.
- Ріпак показав дещо менший вміст олії, ніж у сезоні 2023.
Для ріпаку важливими показниками якості є Оil content as is (вміст олії на сиру речовину) та Оil content on dry matter (вміст олії в перерахунку на суху речовину). В цьому році вміст олії на сиру речовину дещо менший за минулорічний — 43,6% проти 45,6%. До речі, в минулому році цей показник був найвищим за приблизно останні 20 років.
Загалом показники вмісту олії на сиру речовину (43,57%) та вмісту олії на суху речовину (46,7%) — трохи вище середнього рівня цих показників за останні 6 років.
Олена Басанець, SuperAgronom.com