Мінсільгосп Німеччини допоможе фінансово аграріям двох областей України

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 6

Міністерство сільського господарства Німеччини надасть 900 тис. євро у вигляді ваучерів для 1625 сільських домогосподарств у прифронтових Херсонській та Одеській областях України. Про це заявив очільник міністерства Джем Оздемір під час переговорів зі своїм українським колегою Віталієм Ковалем, які відбулися в Німеччині, повідомила 3 жовтня пресслужба Мінагрополітики України.

Як зазначається, вказана допомога буде цільовою – кошти будуть направлені на придбання насіння та сільськогосподарських матеріалів для проведення весняної посівної наступного року.

«Також порушили тему українського аграрного експорту. Домовились разом системно протидіяти російській дезінформації в аграрному секторі про українську продукцію. Наприклад, що Україна «відповідальна» за низькі ціни на пшеницю в Німеччині. Хоча торік у ФРН наша пшениця становила лише 1,8% від загального обсягу імпорту. Тож вірити подібній пропаганді або поширювати її – це грати на руку ворогам України та їхньому бажанню розколоти вільну Європу», – наводяться в повідомленні слова В. Коваля.

Зі свого боку Д. Оздемір запевнив, що Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну, аби та «могла експортувати свою сільгосппродукцію та отримувати дохід для захисту себе і свого суверенітету».

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь