Польща зацікавлена у співпраці з Україною за декількома напрямками агровиробництва – Коваль

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 6

Польща зацікавлена у співпраці з Україною в таких напрямках агровиробництва, як глибока переробка зернових культур та виробництво біоетанолу з агропродукції. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль за підсумками зустрічі з міністром сільського господарства Польщі Чеславом Сєкерським, яка відбулася 3 жовтня у Варшаві, повідомила пресслужба Мінагрополітики.

«Мінагрополітики відкрите для подальшого діалогу з польськими колегами. Ми хочемо більше розуміти аграрний сектор Польщі. А вони хочуть пізнати наш, щоб зняти всі точки напруги на рівні консультацій. Тому домовилися проводити робочі групи на різних рівнях: від аграріїв та галузевих асоціацій до міністерських», – наголосив В. Коваль та запросив польський бізнес до співпраці в Україні.

Також він зазначив, що важливим напрямом співпраці буде і наукове співробітництво, зокрема в галузі насінництва. Тому в спільних планах – обмін між університетами, науковими організаціями та установами.

Крім того, В. Коваль та Ч. Сєкерський домовилися про спільні виходи українських і польських підприємств на ринки не лише Європи, а й інших країн світу.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь