Про це повідомив начальник відділу продажів ТОВ «Інкуба» Євген Хайлов, передає AgroTimes.
«Перевиробництво харчового яйця відбулося через несплановане збільшення поголів’я курей-несучок птахогосподарствами після того, як попередні два роки на ринку спостерігався дефіцит харчового яйця. Спричинено його було тривалим скороченням поголів’я курей-несучок в Україні», ‒ зазначив він.
За словами Євгена Хайлова, раніше час від часу також траплялися подібні коливання на ринку, та птахівничим господарствам вдавалося швидко регулювати кількість продукції на ринку: наприклад, скорочувати поголів’я курей-несучок за перевиробництва.
«Однак зараз зробити це дуже важко. Господарствам яєчного напряму виробництва проблематично реалізувати живу птицю чи забити її, бо ринок насичений м’ясом птиці. Крім того, проблемою для господарств є тривалі вимкнення світла, бо вони ускладнюють забій птиці та зберігання м’яса», ‒ зауважив він.