Стало відомо, яка олія категорично не підходить для смаження

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 17
Ви зараз переглядаєте Стало відомо, яка олія категорично не підходить для смаження

Олія — інгредієнт кожної кухні, без якого важко уявити приготування багатьох страв. Найкориснішою вважається оливкова, хоча фахівці ставлять це під сумнів. Водночас деякі олії, представлені на ринку, не такі вже й безпечні для нашого здоров’я. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Читай нас також у Viber та Telegram.

Експерти вважають, що найбільш оптимальним варіантом для смаження є рослинна рафінована олія. Вона здатна зберегти харчову цінність навіть за умови високих температур і не чорнітиме.

Також високого термооброблення можуть зазнавати:

  • соняшникова рафінована олія
  • оливкова олія першого віджиму
  • олія авокадо
  • олія гхі
  • кукурудзяна олія
  • кокосова олія

Але не варто забувати, що для смаження їжі найкраще підходить слабкий або середній вогонь, а страви мають бути світлого кольору, а не золотистого.

Для смаження найкраще підходить соняшникова олія завдяки температурі диму понад 200 ℃. Рафіновані ріпакова та оливкова олії також можуть бути використані, хоча їхня жаростійкість залежить від сорту. Варто уникати використання олій холодного віджиму для смаження.

За даними фахівців, найнебезпечнішою олією для смаження є рослинна олія холодного віджиму.

AgroNews

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь