Агрофірма «Ольгопіль» завершила сівбу озимих культур під урожай 2026 року

  • Коментарі запису:0 коментарів | 
  • Переглядів: 16

Агрофірма «Ольгопіль» успішно завершила осінню посівну кампанію озимих культур. Цього року господарство традиційно зосередилося на стратегічних напрямках — озимій пшениці, ячменю та ріпаку, повідомила пресслужба компанії.

Як зазначалось, посівна структура сезону-2025/26 має такий вигляд: озима пшениця зайняла 2022 га, озимий ріпак — 1098 га, озимий ячмінь — 200 га. Перевагу при виборі насіння віддавали високоякісним сортам та стійким до посухи гібридам. Наразі на всіх площах озимого ріпаку вже добре помітні дружні сходи. На полях пшениці та ячменю також зійшли культури першої хвилі посіву. Завдяки м’яким погодним умовам і достатньому рівню вологи посіви мають сприятливі умови для формування та укорінення.

«Кліматичні зміни змушують нас адаптувати не лише технології, а й структуру посівів. Ми свідомо збільшуємо площі під озиму пшеницю — це базова культура нашої економіки. Також ріпак традиційно залишається для нас стратегічною культурою, адже в наших кліматичних умовах він показує стабільні результати», — коментує директор агрофірми Павло Каленич.

Також він зауважив, що, попри завершення основної посівної, на часі — сівба озимого гороху. Минулого року цю культуру висівали на обмежених площах у тестовому форматі. У сезоні-2025/26 господарство планує розширити експеримент — як за площею, так і за сортами, приділивши особливу увагу відбору сортів, стійких до посухи та весняних коливань температур.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь