Україна збільшила виробництво м’яса птиці

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 32
Ви зараз переглядаєте Україна збільшила виробництво м’яса птиці

Про це розповів Сергій Горлач, співвласник агропромислової групи «Пан Курчак», передає AgroTimes.

«Торік споживання м’яса птиці в Україні було на рівні 11,5 кг на одну людину, що на 5% більше, ніж 2022 року», ‒ зауважив Сергій Горлач.

Експорт птахівничої продукції в 2023 року сягнув 900 тис. тонн, що на 10% більше, ніж у 2022 році. Основними покупцями її є Китай, ЄС, Туреччина, Ірак, Іран.

«Основними чинниками, що позитивно впливають на розвиток ринку м’яса птиці в Україні, є збільшення попиту і всередині країни, і на зовнішніх ринках, а також державна підтримка галузі птахівництва через субсидії та податкові пільги», ‒ додав він.

Стримують же розвиток ринку птахівництва, за словами Сергія Горлача, брак сировини, зокрема кормів, недостатній рівень розвитку переробної галузі, недосконалість нормативно-правової бази.

«У перспективі вітчизняний ринок птахопродукції має розширюватися. Очікується, що до 2030 року виробництво м’яса птиці в Україні збільшиться до 2 млн тонн, а експорт ‒ до 1,2 млн тонн», ‒ зазначив Сергій Горлач.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь