Частка імпорту українських яєць та м’яса птиці до ЄС мізерна – УКАБ

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 34
Ви зараз переглядаєте Частка імпорту українських яєць та м’яса птиці до ЄС мізерна – УКАБ

Про це повідомляє пресслужба УКАБ.

Так, за підрахунками аналітиків, частка імпортованих українських яєць у споживанні ЄС – менше 1% (орієнтовний розрахунок: 1 громадянин ЄС (із 500 млн) протягом року споживає лише 2 українських яйця).

Зазначається, що частка імпортованого українського м’яса птиці в споживанні ЄС становить менше 2% (приклад: 1 громадянин ЄС протягом року споживає 4 порції нагетсів із 6 штук із українського м’яса птиці).

В той же час частка імпортованого українського цукру у споживанні ЄС становить менше 3% (приклад: 1 громадянин ЄС протягом року споживає лише 44 чашки кави з 1 ложкою українського цукру).

Експерти переконані, що запровадження обмежень на ці три продукти були б відносно болючими та призвели б до втрати Україною валютної виручки в розмірі 242 млн євро.

«За результатами розгляду запропонованого Регламенту ЄС, європарламентарі повернули на опрацювання євроінституціям додаткові правки: значне розширення переліку продукції на зернові та продукти їх переробки, а також мед; при зміні референтних термінів на 2021-2023 роки. За попередніми розрахунками УКАБ, прийняття цих правок може призвести до втрати українською економікою валютної виручки на суму майже 1,7 млрд євро», – пояснили аналітики.

Наголошується, що підтримка цих пропозицій може суттєво вплинути на стримування російської агресії: з кожного важко заробленого, але недоотриманого 1 євро приблизно 25 центів не потраплять до українських захисників на передовій через закуплену амуніцію чи надання фінансової та іншої підтримки.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь