Проблема дефіциту сировини у виробників соняшникової олії в Молдові буде вирішена «коректно та красиво» – міністр

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 26

Проблему з нестачею сировини у виробників соняшникової олії в Молдові вдасться вирішити «коректно та красиво». Про це під час брифінгу 1 квітня заявив міністр сільського господарства та харчової промисловості РМ Володимир Боля, повідомляє Iнфотаг.

Як зазначив міністр, 1 квітня у нього відбулася зустріч із виробниками олійних культур та соняшникової олії з Белць, Чадир-Лунги та Джурджулешть.

«Ми обговорили три основні питання цієї галузі. По-перше, нам необхідно визначити точні обсяги насіння соняшника, яке є в наявності в Молдові і може бути поставлене виробнику. По-друге, ми обговорили термін оплати за ці поставки. І, по-третє, вартість насіння», – сказав він.

Також В. Боля додав, що міністерство склало список економічних агентів, у яких загалом на зберіганні, за попередніми оцінками, може перебувати до 60 тис. тонн соняшникового насіння.

«Ми знаходимося в роботі, процес конструктивний», – зазначив міністр, додавши, що нова зустріч у тому ж складі відбудеться 8 квітня, і на ній буде обговорено вже «дуже конкретні речі».

Нагадаємо, що наприкінці березня найбільший виробник рослинної олії в Молдові – компанія Floarea Soarelui – завила про призупинення роботи через дефіцит насіння соняшнику на внутрішньому ринку та існуючі обмеження на імпорт з України. При цьому компанії відомо, що фермери мають запаси олійної, але вони не хочуть продавати зараз, очікуючи підвищення цін.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь