Експерти прогнозують подальше зниження цін на цукор в Україні

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 27
Ви зараз переглядаєте Експерти прогнозують подальше зниження цін на цукор в Україні

Про це повідомляють аналітики сільськогосподарського кооперативу ПУСК, передає пресслужба ВАР.

«Український цукор переважно залишається на внутрішньому ринку через обмежений експорт. Спроби постачати продукцію до Туреччини, Македонії та інших країн поки що не дозволяють суттєво розвантажити запаси. Через торговельні обмеження з ЄС, які триватимуть до 2025 року, Україна стикається з труднощами експорту цукру», – зазначають аналітики.

Ця тенденція, ймовірно, продовжиться у найближчі місяці.

«Деякі заводи в Україні вже почали знижувати ціни з попередніх 21,50-22 грн/кг до 21 грн/кг. Прогнозується, що у вересні-жовтні ціни можуть впасти до 18-19 грн/кг через перенасичення внутрішнього ринку», – відмічають аналітики.

Водночас світовий ринок цукру демонструє значне зростання цін через низку чинників.

«Серед ключових причин – значна засуха в Бразилії, яка серйозно вплинула на врожайність цукрової тростини. Додатково ситуацію ускладнили масштабні пожежі, що пошкодили від 5 до 8% посівних площ. Це призвело до суттєвого зростання вартості цукру на світових біржах», – зауважили у ПУСК.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь