Фахівець розповів, як правильно зберігати овочі

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 5
Ви зараз переглядаєте Фахівець розповів, як правильно зберігати овочі

Найбільше втрат у вирощуванні овочів отримують через неправильну організацію збирання та доробки. Таку думку висловив Павло Булгаков міжнародний консультант з овочівництва, пише agrotimes.ua.

«Капусту, моркву і буряки слід збирати за температури нижчої, ніж 12 градусів. Ці овочі, зібрані за вищої температури не годяться для довгострокового зберігання, якої б гарної якості не були, — каже він.

Щодо цибулі, то вона може мати зелене перо на початку жовтня і якщо проводити десикацію, продукція не буде довго зберігатися. За пізнього збирання фахівець радить сушити жовту цибулю у двох діапазонах — 28-33°C та 18-21°C. А от сушити при 22-27°C він не радить, бо такий температурний діапазон сприяє розвитку хвороб. 

Також під час сушіння треба враховувати подачу повітря.

Читайте також: Як зберігати овочі, щоб уникнути поширення хвороб?

«За температури 28-33°C можна зекономити електроенергію, зменшивши подачу до менше, ніж 240 м3 повітря на тонну продукції. А при сушінні за температури 18-21°C краще не давати менше, ніж 240 м3 повітря на тонну продукції. А для сушіння білої цибулі ще вищі вимоги щодо тиску і подачі повітря, — порадив експерт.

Крім того, за умови пізнього збирання цибулі сховище повинне мати додатковий обігрів на період сушіння.

Меланія Несмачна, SuperAgronom.com

Головні агроновини України та світу

Головні агроновини України та світу

superagronom

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь