Фермери Одещини вирощують озиму цибулю за корейською технологією

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 20
Ви зараз переглядаєте Фермери Одещини вирощують озиму цибулю за корейською технологією

Про це розповів керівник фермерського господарства Віталій Білан, передає AgroPortal.

За його словами, технологію вирощування, зберігання та переробки озимої цибулі представники ФГ «Пан Білан» вивчали в Південній Кореї. Ознайомилися з повним циклом – від селекції гібридів і сортів до зберігання.

Ґрунти на Одещині добре підходять для цибулі, до того ж господарство має необхідну інфраструктуру для втілення проєкту й готове його тиражувати.

«Багато гібридів, які використовуються сьогодні для виробництва, не витримують наших заморозків, стресів і мають дуже високий відсоток стрілкування. Тож маємо і багато некондиційної продукції на ринку. Адже коли цибуля випускає велику сильну насіннєву стрілку, то втрачає свої якості. Відповідно, її приймають як нетоварну продукцію, виробник втрачає і в ціні, і сумарно в заробітку. Сорт Корея-3 уже був перевірений у північніших регіонах Молдови, тому вирішили взяти участь у проєкті й засіяли певну кількість гектарів», – розповідає Віталій Білан.

Посів озимої цибулі у господарстві здійснювали у другій половині серпня 2024 року. Сіяли з меншою густотою: 700 тис. рослин на гектар, тоді як звичайна норма – 1-1,1 млн.

У січні було дуже тепло, 15-20°С, і тоді цибуля активно почала рости, до початку лютого тривала активна вегетація. Потім було декілька хвиль різких похолодань, але культура їх витримала.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь