У великому українському агрохолдингу «ПАЕК» (Миколаївська область) триває збір врожаю польових томатів. У поточному сезоні компанія відпрацьовує можливості та механізми переробки плодоовочевої продукції, для цього помідори з поля направляють на заморозку. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.
Власник групи компаній «ПАЕК» Юрій Кормишкін заявляє, що наразі відпрацьовується повний механізм переробки плодоовочевої продукції торгової марки «СМАКОТА» шляхом заморозки. У першій партії відправляють томати з поля.
«Продовжуємо збирати наш урожай помідорів з поля. Цього року не тільки продаємо нашу овочеву продукцію на реалізацію в торговельні мережі та оптовим покупцям, а й вирішили спробувати новий для себе напрямок – заморозку овочів. У першій партії на заморозку відправляємо саме наші помідори з поля», – пояснює Юрій Кормишкін.
Керівник агрохолдингу зазначає, що переробка овочів відкритого ґрунту дасть змогу збільшити рентабельність вирощування плодоовочевої продукції.
«Я говорив уже раніше, різниця між ціною від сільгоспвиробника і роздрібною ціною овочів для споживача колосально велика. На ту ціну, яку сьогодні пропонує оптовий покупець, досягти рентабельності буде вкрай важко, не кажучи вже про допоміжні ризики, які супроводжуються війною та кліматичними змінами. У своїй компанії я прийняв рішення за напрямом овочівництва створити якомога ширший простір для реалізації вирощеної продукції: перероблення овочів шляхом заморозки та створення власних міні-маркетів для роздрібної торгівлі. Наскільки будуть успішними прийняті рішення – покаже час», – каже Юрій Кормишкін.
87
Перегляди: 84
AgroNews