Про це розповіла засновниця ферми Катерина Олійник, передає AgroTimes.
«Ми починали п’ять років тому без будь-якого досвіду вирощування рослин, і щасливий випадок дозволив мені прийняти правильне рішення. Ми посадили на відразу 14 тис. рослин перцю двох різних гібридів – кубовидний і підтип капії. І зараз на нашій фермі росте переважна більшість гібридного насіння перцю», – зауважила вона.
За словами Олійник, якісний пропрацьований гібрид – це важливий чинник якісного врожаю і витривалості до хвороб. На фермі росте сортове насіння інших сортів у тому числі української селекції Помаранчева та Червона Леся, які мають незвичну форму, товсту стінку і дуже соковитий смак.
Крім цього на фермі вирощують унікальний македонський сорт «вишитого» перцю. У самій Македонії, звідки походить це насіння, його вирощування є давньою культурною традицією.