Сільськогосподарське підприємство «Повний кошик» у Волинській області (Україна) планує розширювати виробництво овочів і почати їхню переробку. Про це розповів директор агрофірми Віктор Доротенко виданню «Ратнівщина», пише agronews.ua.
З березня поточного року фермер побудував 31 теплицю і на 270 га ріллі вирощує 16 овочевих культур. Продукцію постачає в українські супермаркети.
Цьогоріч в господарстві вирощено: моркви – 30 га, кабачків – 3 га ранніх і 3 га пізніх, дайкона – 2 га, цибулі пізньо-осінньої – 1 га, помідорів – 7 га, перцю – 8 га, баклажанів – 2 га, батернату (гарбуза) – 1,5 га, пшениці – 50 га, сої – 50 га. Під урожай наступного року роздискували 100 га землі.
Влітку на території підприємства почали будувати приміщення для майбутнього цеху переробки. Віктор Доротенко зазначає, що запуск лінії виробництва готової продукції дасть нові шляхи розвитку. По-перше, буде використано технологію безвідходного виробництва. По-друге, буде можливість переробки не тільки продукції з «Повного кошика», а й з інших очолюваних нею аграрних підприємств.
«У наших планах на наступний рік – цибуля-порей, морква, картопля, гарбуз, цвітна капуста, перець, помідори, кабачки, патисони, цукіні, картопля, дайкон, рання капуста, середня та основна, брюссельська, зернові та бобові культури, – анонсує Віктор Доротенко. – Нам хочеться створити тут, в Україні такі умови, щоб у людей не було необхідності їхати на заробітки до Польщі. Якщо ми зможемо дати хоча б 70% заробітної плати від тієї, яку вони отримують за кордоном, люди залишатимуться в Україні. Вони працюватимуть для наповнення українського бюджету. Водночас вони будуть поруч зі своїми сім’ями, а це, по-моєму, визначальний фактор».
0
Перегляди: 0
AgroNews