На Волині популяризують місцеву традицію приготування сушених карасів у печі

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 12
Ви зараз переглядаєте На Волині популяризують місцеву традицію приготування сушених карасів у печі

Про це повідомляє Волинь Post.

Зазначається, що у селах Шацької громади сушіння карасів є справжнім мистецтвом. Спочатку рибу очищають від луски й нутрощів, ретельно промивають, присолюють і перчать, перемішують. Карасів сушать у печі на деку, застеленому льоном, соломою, очеретом, сіном або ситником.

Ці натуральні матеріали не тільки запобігають пригоранню риби, а й надають їй унікального аромату. Піч повинна вигоріти, і лише після цього карасів ставлять сушитися ‒ зазвичай протягом ночі.

Висушена таким способом риба може зберігатися роками. Сушені карасі використовуються для приготування рибної юшки, капусняку, як самостійна страва.

Традиція приготування сушених карасів схвалена для подальшого внесення до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь