На Житомирщині під час гастрофестивалю готували білий борщ, шурванці та мартижаники

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 5
Ви зараз переглядаєте На Житомирщині під час гастрофестивалю готували білий борщ, шурванці та мартижаники

Про це повідомляє Суспільне.

За словами організаторки заходу Наталії Ященко, такий гастрофестиваль у громаді відбувається втретє. Цього разу до його участі долучилися представники 6 громад області. Кожна делегація привезла свої унікальні рецепти приготування борщу. А місцеві кулінари варили білий борщ, головним інгредієнтом якого є попередньо заквашений цукровий буряк. Цьогоріч зварили 3 казани білого борщу.

«Ми запропонували гостям 3 види білого борщу: з м’ясом, з куркою та грибами. Також ми частували гостей іншими стравами. Всі із них – достоту автентичні, традиційно українські із давніх кулінарних книг наших господинь. Це, зокрема, і шурванці, і коржі на черені, а також канапки із салом та вареники. Я думаю, що всім все смакувало», – розповіла Наталія Ященко.

Окрім борщу, представники громад пригощали іншими автентичними українськими стравами. За словами представниці Романівської громади Людмили Полубєлової, на фестивалі вони презентували шурванці та завиванці.

«Шурванці з квасолею, це у нас – підпалки, які подаються із підбиванкою. Вони на черені печуться. Це гречушки. У нас також є завиванці, коржі з маком, мартижаники. І звичайно наш пиріг, який має назву “Врублівський шлях”», – розповіла Люмила Полубєлова.

Окрім борщу та українських страв, гостям гастрофестивалю запропонували виставку виробів народних майстрів, благодійний ярмарок, майстер-класи, лотереї, фотозони, розваги для дітей та виступи етноколективів.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь