Йогурт — популярний і улюблений кисломолочний продукт багатьох людей. Більшість споживачів купують йогурти в надії, що ті поліпшать їхнє здоров’я, пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
На перший погляд, йогурт — це результат змішування скислого молока з кисломолочними бактеріями. Але такий продукт не відрізняється вишуканим смаком, а всі ми любимо, коли смачніше і солодше. Тому виробники йдуть на хитрість і додають в готовий йогурт ароматизатори — від полуниці і малини до чорносливу і соку свіжовичавленого кактуса.
Крім того, для надання йогурту в’язкої консистенції в нього додають такі стабілізатори: модифікований крохмаль Е1442, карагенан Е407, ксантанову камедь Е415. А генно-модифікований крохмаль Е414 (навіть якщо на йогурті стоїть знак без ГМО) шкодить підшлунковій.
Всі магазинні йогурти не приносять користі — такого висновку дійшли вчені споживчих організацій Євросоюзу, які досліджували 180 найменувань інгредієнтів йогуртів. Десять поширених добавок комісія назвала марними, корисність інших мінералів і вітамінів на цей момент не доведено.
Ось кілька типів йогуртів, які варто вибирати:
- Грецький йогурт: зазвичай має високий вміст білка та низький рівень цукру, а також багатий на кальцій та інші важливі вітаміни
- Ісландський йогурт (скір): схожий на грецький йогурт, має багато білка та мало цукру, що робить його чудовим вибором для здоров’я
- Йогурт з високим вмістом білка: є бренди, які пропонують йогурти з додатковим білком, що забезпечує до 25 грамів білка в порції.
Перегляди: 13