Норми висіву та кількість культур у сівозміні зменшують аграрії степової зони

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 7
Ви зараз переглядаєте Норми висіву та кількість культур у сівозміні зменшують аграрії степової зони

Науковці відзначають зміну аграріями степової зони структури посівних площ та кількості культур.

Про це повідомив заступник директора з наукової роботи Інституту сільського господарства Степу Національної академії аграрних наук України, доктор сільськогосподарських наук Віталій Іщенко, пише Укрінформ.

«Останніми роками в аграріїв дещо змінилася структура посівних площ, зменшилася кількість культур. Ми вивчаємо, як розвиваються сільськогосподарські культури у сівозміні та в монокультурі. Тобто відповідаємо на питання, які у виробництві постали давно. У сівозмінах враховуємо й використання нових сортів та гібридів», — зазначив Іщенко.

Він уточнив, що для підбору оптимальних сортів та гібридів для умов степової зони фахівці Інституту сільського господарства Степу НААН щороку закладають науково-технологічний полігон, який налічує понад 120 сортів озимої пшениці, більш ніж 30 сортів озимого ячменю, понад 50 сортів ярого ячменю та сої, гібриди соняшнику, кукурудзи. Полігон розташований у селі Созонівка Кропивницького району.

Спостерігається й тенденція до зниження норм висіву. Особливо це стосується широкорядних культур, таких як соняшник, кукурудза, що потребують великої кількості вологи для формування вегетативної маси.

Головні агроновини України та світу

Головні агроновини України та світу

Олена Басанець, SuperAgronom.com

superagronom

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь