Турецька полуниця в цьому році стартувала рано. Завдяки більш спекотній погоді полуниця була зібрана вже минулого місяця, тоді як зазвичай збирали урожай минулого тижня. Обсяги продажів були трохи повільними, але з наближенням Дня святого Валентина очікується зростання попиту.
“Цього сезону ми розраховуємо експортувати від 350 до 500 тонн полуниці. Ми прагнемо зробити полуницю одним з основних продуктів., – розповіли в компанії Eren Tarim.
Також повідомляється, що через морози в Іспанії та зменшення виробництва полуниці ціни на ягоди на європейському ринку будуть на 10% вищі.
«Ми розраховуємо на хороший безвітряний сезон, сподіваюся, погода залишиться позитивною і в найближчі місяці не стане занадто жарко. Після дуже раннього старту ми продовжуємо вирощувати полуницю до червня. Я також хотів би підкреслити, що полуниця насправді дуже багата вітаміном С, мало хто знає, що сім ягід полуниці містять більше вітаміну С, ніж апельсин! В даний час всім нам необхідно зміцнення нашої імунної системи », – підсумував Eren Tarim.
За словами Ерен вони вивчають нові технології збереження терміну придатності після збору врожаю і з цього сезону будуть випробовувати їх на науково-дослідних засадах.