Такий прогноз озвучили аналітики сільськогосподарського кооперативу ПУСК, створеного в межах Всеукраїнської Аграрної Ради, повідомляє пресслужба ВАР.
Зазначається, що ціни на цукор в Україні за тиждень зросли в середньому на 1-1,5 грн/кг. Наразі вартість цукру коливається у межах 23-24,50 грн/кг. Основні причини такого підйому – стабілізація внутрішнього попиту та початок відновлення експорту.
Також аналітики відзначили, що вітчизняні виробники цукру поступово повертаються на зовнішні ринки. Основними напрямками залишаються Туреччина та країни Африки.
«За очікуваннями ситуація мала бути гіршою без експорту до Європи. Але наразі працює схема експорту через треті країни, і вона дає свої результати. Україна потроху вивозить цукор на зовнішні ринки, що підтримує позиції», – додали аналітики.
Разом з тим, з 2025 року планується часткове відкриття європейського ринку для українського цукру, що може суттєво вплинути на цінову динаміку. Експерти прогнозують, що в другій половині сезону можливе значне зростання вартості продукції.