В Італії представили нові сорти яблук Giga, Cosmic Crisp і RedPop

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 24
Ви зараз переглядаєте В Італії представили нові сорти яблук Giga, Cosmic Crisp і RedPop

Cosmic Crisp (WA38)

Сьогодні на Міжнародному саміті Apple 2021, що відбувся у Больцано, Південний Тіроль, (Італія) яблучні консорціуми Vog та VIP представили садівникам три нових сорти для вирощування: Cosmic Crisp (WA38), який дуже успішно вирощують в США, та абсолютно нові сорти – виведений в Бельгії Giga (Ipador) та RedPop (CIVM49) італійської селекції.

Про це повідомляє AsiaFruit.

Два сорти – Giga та RedPop стійкі до парші, що дозволяє значно зменшити кількість обробок. Всі три сорти також призначені для органічного землеробства.

Giga

Власник сорту Ipador та торгової марки Giga – селекційна компанія  Better3Fruit NV, що базується в місті Ріллаар, Бельгія.

• Цей сорт стійкий до парші, що має ту перевагу, що зменшує потребу в засобах захисту рослин.

• Плід великий і має надзвичайно хорошу здатність до зберігання. Його смак дуже насичений із дуже збалансованим солодко-гострим смаком. Смак насичений ароматними нотками від банана до меду до кориці та сухофруктів.

• М’якоть особливо тверда. Гіга зберігається кілька місяців для досягнення ідеальної стиглості.

Cosmic Crisp

Власник сорту WA38 та торгової марки Cosmic Crisp – Університет штату Вашингтон, США. Брюс Баррітт – заводчик.

• Цей сорт має хорошу здатність до зберігання, фрукти залишаються дуже хрусткими та соковитими, зберігаючи при цьому свій повний смак, який варіюється від екзотичних фруктів до ківі та агрусу до апельсинової кірки.

• Плід має особливу консистенцію, клітини його приблизно вдвічі більше, ніж в інших яблуках.

RedPop

Власник сорту CIVM49 і торгової марки RedPop – Consorzio Italiano Vivaisti (CIV) у Феррарі, Італія.

• Цей сорт стійкий до парші і має дуже хорошу здатність до зберігання; плід виростає до керованого розміру, і він насичено червоний.

• М’якоть тверда, має дуже солодкий смак і одночасно соковита і хрустка. Смаки варіюються від сливи до квітки бузини до сухофруктів та медової солодкості.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь