Про це розповів керівник підприємства ТОВ «НВО «Філберт» Максим Шейко, передає AgroPortal.
«Відвідували фабрики в Туреччині, Італії, Чилі, Франції. Досліджували різні калібратори, сушарки, системи аспірації. В Україні сумна ситуація з обладнанням. Ми намагалися задіяти вітчизняних виробників, але ніхто не зміг надати якісне комплексне рішення. Існують проблеми – відсутність досвіду та знань, брак фахівців, здатних розробити це обладнання», – розповідає Максим Шейко.
Калібрування у «Філберт» здійснюють за італійською технологією. Перед калібратором стоїть розділювач, що розділяє потік на дві фракції. Далі йде сортування на 7 калібрів – від 13-го до 27-го. За вісім годин можна обробити 2700 т продукції.