За 20 років виробництво гречки в Україні скоротилось в 4,6 разів

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 8
Ви зараз переглядаєте За 20 років виробництво гречки в Україні скоротилось в 4,6 разів

За 20 років виробництво гречки в Україні скоротилось в 4,6 разів 11 февраля, 2021 Гречка – продукт, який не користується популярністю в усьому світі, однак сильно цінується на просторах СНГ, а також в Китаї, Японії та Кореї. Україна одночасно входить в рейтинг найбільших світових виробників та найбільших світових імпортерів гречки, — повідомляє УКАБ. За даними 2019 року, наша країна займає 3-тю позицію в виробництві та 4-ту в імпорті. «Причиною такої ситуації послужила сформована культура споживання гречки в нашій країні з одночасним скороченням обсягів її виробництва. За 20 років обсяги виробництва гречки скоротилися в 4,6 разів до 104 тис. тонн в 2020 році. Українські аграрії надають перевагу займатися вирощуванням більш рентабельних та орієнтованих на експорт культур (пшениця, кукурудза, соняшник тощо). Тим паче, що серйозну конкуренцію їм складає більш дешева по ціні гречка виробництва Російської Федерації», — коментує Світлана Литвин, аналітик УКАБ. За результатами 2020 року найбільшим імпортером гречки в Україну була Російська Федерація з часткою 42% від загального імпорту в грошовому вимірі. При цьому, ціна від даної країни на 19% менша від середньої ціни поставки всіх інших постачальників. Однак за попередніми оцінками, в 2020 році обсяги виробництва гречки на 22% перевищують аналогічний показник попереднього року, що дозволить частково скоротити імпортні поставки в 2021 році.
agro-yug

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь