Попит на місцеві зимові полуниці в Coöperatie Hoogstraten цього сезону значно зріс, перевищивши рівень, зафіксований до пандемії COVID-19. За словами представника кооперативу Міхіеля Вермеїрена, поточний врожай в зимовий період вже досяг обсягів, які перевищують попередні роки. У 2024 році на зимовому виробництві працюють вісім фермерів, які вирощують полуниці на площі 14,5 гектарів, що відповідає зростаючому попиту на місцеві продукти.
“Цього сезону ми отримали сильне постачання. Деякі тижні ми отримували до 360 тонн полуниць, але обсяги почали знижуватися. Зменшення обсягів пояснюється завершенням осіннього врожаю та святковими відпустками працівників”, — зазначає Міхіель.
Водночас, попри тимчасове зниження обсягів, кооператив очікує збільшення поставок з середини січня, коли більше департаментів розпочнуть виробництво одночасно.
Місцеві полуниці активно заміщують імпортні на ринках Великої Британії, Бельгії та Нідерландів, де роздрібні мережі обирають їх через переваги у вигляді стабільного постачання та екологічної стійкості. Крім того, кооператив активно продає полуниці через аукціон, що дає можливість підтримувати стабільність постачань навіть під час зимових місяців.
Особливу увагу привернули зимові полуниці Hoogstraten після того, як бельгійський радіоведучий Тібо Христіансен під час ефіру на Studio Brussels поділився новиною про “королев полуниць Hoogstraten”, пригощаючи слухачів продуктом після програного парі. Це стало чудовою можливістю для популяризації місцевих полуниць, які здивували слухачів своєю солодкістю та смаком.
2024 рік для Coöperatie Hoogstraten завершується на високій ноті, і кооператив уже активно готується до Міжнародного конгресу полуниць, який відбудеться в вересні 2025 року.