В Польщі відкрито термінал з українською залізничною колією

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 9

Логістичний оператор Treeden Group минулого тижня ввів в експлуатацію першу чергу вантажного залізничного термінала в с. Воля Барановська (Польша), який функціонуватиме у режимі митного складу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор компанії UAB Friendly Avia Support Олександр Ланецький.

«Розташована майже на 200 км у глибину Польщі унікальна станція Воля Баранівська має як широку під’їзну колію (з України), так і вузьку. Це дозволяє з’єднати польські порти, залізничну систему України із західноєвропейською та польськими/німецькими/прибалтійськими портами», – написав він.

Також О. Ланецький зазначив, що новий термінал зможе одночасно приймати під розвантаження/завантаження відразу 3 повноцінні потяги. Автоматизована система вивантаження та навантаження дозволить прискорити операції з перевантаження вантажів у 3-5 разів порівняно з простими майданчиками поряд.

«Термінал оснащений елеватором на 5 силосів по 4 тис. тонн кожен, автоматизованим складом підлогового зберігання, у т.ч. сипких вантажів на 4500 м², відкритим майданчиком для зберігання морських контейнерів. Термінал може приймати зерно, будматеріали, добрива та інші вантажі», – додав фахівець.

Проект вартістю кілька десятків мільйонів євро реалізовано польським приватним інвестором за підтримки фондів ЄС. Він стартував у 2016 р., але понад 5 років пішло на узгодження поділів від державної залізниці Польщі та ще 1 рік на формальне узгодження проекту та отримання дозволу на будівництво. Саме будівництво зайняло менш ніж 10 місяців.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь