Виробництво зернових в Україні у 2020 році складе 67,4 млн тонн – прогноз

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 15
Ви зараз переглядаєте Виробництво зернових в Україні у 2020 році складе 67,4 млн тонн – прогноз

Виробництво зернових в Україні у 2020 році складе 67,4 млн тонн – прогноз 19 марта, 2020

За прогнозом науковців Інституту аграрної економіки, у 2020 році обсяги виробництва зернових та зернобобових культур в Україні складуть 67,4 млн т. Це на 7,7 млн т або на 10,3% менше за історично рекордний урожай зернових у 2019 році. Про це інформує директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» академік НААН Юрій Лупенко.

Таке зниження відбудеться переважно за рахунок зменшення виробництва озимої пшениці – до 24,2 млн т (-12,5%), кукурудзи на зерно – до 32,2 млн т (-10,3%), а також ячменю – до 8,1 млн т (-8,7%).

Водночас, зауважив він, зросте виробництво жита – до 355,4 тис. т (+6,7 %), ярої пшениці – до 696,8 тис. т (+5,3%), гречки – до 96,4 тис. т (+13,3%) та гороху – до 687,4 тис. т (+20,0%).

Практично на рівні 2019 року збережеться виробництво рису – 54,5 тис. т (-0,2%).

«По решті зернових культур також прогнозується невеликий спад. Виробництва вівса зменшиться на 2%, проса – на 1,6%», – зазначив науковець

З урахуванням погодних умов та зниження доходності основних сільськогосподарських культур торік, прогнозні показники визначалися за песимістичним сценарієм, тоді як за середнім прогнозом зниження обсягів виробництва зернових складатиме не більше 3%, зазначив Юрій Лупенко

Прогнозоване зниження обсягів врожаю зернових у 2020 році не є критичним для України, тим більше, що його обсяги поступатимуться лише рівню останніх двох років і спроможні задовольнити не лише потреби внутрішнього ринку, а й експорту, підсумував Юрій Лупенко.

Виробництво зернових в Україні у 2020 році складе 67,4 млн тонн – прогноз 19 марта, 2020

За прогнозом науковців Інституту аграрної економіки, у 2020 році обсяги виробництва зернових та зернобобових культур в Україні складуть 67,4 млн т. Це на 7,7 млн т або на 10,3% менше за історично рекордний урожай зернових у 2019 році. Про це інформує директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» академік НААН Юрій Лупенко.

Таке зниження відбудеться переважно за рахунок зменшення виробництва озимої пшениці – до 24,2 млн т (-12,5%), кукурудзи на зерно – до 32,2 млн т (-10,3%), а також ячменю – до 8,1 млн т (-8,7%).

Водночас, зауважив він, зросте виробництво жита – до 355,4 тис. т (+6,7 %), ярої пшениці – до 696,8 тис. т (+5,3%), гречки – до 96,4 тис. т (+13,3%) та гороху – до 687,4 тис. т (+20,0%).

Практично на рівні 2019 року збережеться виробництво рису – 54,5 тис. т (-0,2%).

«По решті зернових культур також прогнозується невеликий спад. Виробництва вівса зменшиться на 2%, проса – на 1,6%», – зазначив науковець

З урахуванням погодних умов та зниження доходності основних сільськогосподарських культур торік, прогнозні показники визначалися за песимістичним сценарієм, тоді як за середнім прогнозом зниження обсягів виробництва зернових складатиме не більше 3%, зазначив Юрій Лупенко

Прогнозоване зниження обсягів врожаю зернових у 2020 році не є критичним для України, тим більше, що його обсяги поступатимуться лише рівню останніх двох років і спроможні задовольнити не лише потреби внутрішнього ринку, а й експорту, підсумував Юрій Лупенко.

agro-yug

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь