Турецькі страви з баклажанів вражають своєю різноманітністю. В країні вирощується понад 40 видів цього овочу, тому гостинні турецькі кухарі завжди готові подати до столу смажені, запечені, начинені м’ясним або овочевим фаршами баклажани.
З м’якоті синеньких роблять ніжне пюре, начинку для випічки і ароматні соуси, інформує Ukr.Media.
Одна з найпростіших страв – баклажани смажені по-турецькі.
Інгредієнти:
– баклажани – 4 шт.;
– яловичий фарш – 300 гр;
– цибуля – 2 шт.;
– помідори – 3 шт.;
– зубок часнику – 4 шт.;
– олія – 150 мл;
– томатна паста – 70 гр;
– вода – 400 мл;
– петрушка – 10 гр.
Приготування:
1. Баклажан очистити, надрізати і обсмажити.
2. Потушкуйте цибулю, фарш, помідори і часник. Начиніть сумішшю баклажани.
3. Розведіть пасту водою і полийте овочі.
4. Випікайте 25 хвилин при 200 градусах.
5. Прикрасьте баклажани запечені в духовці по-турецькі петрушкою.